Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
kaliban: Továbbra is tetszik! Várom a f...
2024-04-24 13:37
laci78: nem semmi továbbra sem! Reméle...
2024-04-23 17:20
CRonaldo: Nagyon jó ez a story! Nekem te...
2024-04-23 12:09
kaliban: Folytasd!
2024-04-22 18:25
KutyaSzex: Szia! Van kutyád, és szeretnéd...
2024-04-21 14:04
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Kávémesék: a diószedő Isten

P { margin-bottom: 0.21cm; }

– No, Uram, megyünk diót szedni – szólt a remete a cellája falán függő feszülethez. Nem mintha nem hitte volna, hogy Jézus amúgy is tudja, hová megy, de illendőség is van a világon.


Szép októberi nap volt, a földet az őszi napfény átmelengette, s a meleg meg kivetette héjából a diót. Már csak össze kellett szedni. A fákat még a faluból felzarándokló hívek ültették, azt gondolván, hogy a remete, aki, mint afféle szent, a földön csak fél lábbal álló ember, nem jártas a mezőgazdasági munkákban, azért a diót össze tudja szedni ősszel.


A remete már nem látott jól, térdre ereszkedett, s a kezével úgy kereste a termést. Voltak, amiket félredobott, mert túl korán estek le a fáról, s rászáradt a héjuk. Mások elrohadtak és kiszáradtak a földben, papírhéjúvá mumifikálódtak. Megint másokat az egér rágott meg. De voltak, amik ránézésre finomnak és egészségesnek ígérkeztek, ezeket bedobta a kosárba.


Téli estéken ő is evett belőle, de inkább a gyerekeknek adta, hogy ne csak Isten szavával gazdagabban térjenek haza, hogy a lélek mellett a test is kapjon csemegét.


Miközben ott térdelt az őszi avarban, azon gondolkodott, hogy ha Jézus nem Júdeában, hanem Magyarországon született volna, nem lehet-e, hogy a diószedőről mondott volna példabeszédet? Hiszen Ő is ugyanúgy lehajol hozzánk, mint a diószedő a csonthéjas termésért. Ő is megváltogat minket, de amiben a legkisebb remény is van, a jóság legkisebb szilánkja, Ő is kosarába gyűjti. És végül, Ő is türelmesen vár, nem vágja ki a fát, akármilyen kevés is a termés.


– Igazán segíthetnél, Uram… – mondogatta, mert igencsak nehezen gyűltek a diók. Ha végzett egy talpalatnyi hellyel, s felállt, lábával érezte, hogy igencsak sok dió maradt még a falevelek között.


Aztán újra térdre ereszkedett, nem törődve fájós csontjaival, s úgy folytatta a gyűjtögetést. Néha a viskója felé pillantott, mint aki vár valakit. Aztán feltámadt a szellő, lefújta az izzadtságot a homlokáról – és már nem volt egyedül.


– Örülök, hogy eljöttél…


– Mindig eljövök, ha hívnak – mosolyodott el Jézus. – Csak nem mindig veszik észre, ha megérkezem. Segítsek?


– Köszönöm, nem kell, Uram. Csak ülj le, és beszélgessünk!


– Jól van – mondta Jézus, és leült hátát az egyik diófának vetve. És miről beszélgessünk?


– Most azon gondolkoztam, hogy miért nem mondtál példabeszédet a diószedőről?


– Miért mondtam volna? Miért nem elegek a bárányok? – csodálkozott Jézus.


– Megbocsáss, Uram, de sok mindenről beszéltél, amit a falusiak, akik feljönnek hozzám, hogy rólad meséljek, nem igazán értenek meg. Idegenek nekik a bibliás történetek. Nem tudják, mik azok a talentumok, a királyok és a főemberek. És ha elásnak valamit, az a megdöglött kutyájuk, nem pedig titkos kincsek.


– És, ha a diószedőről beszélnék, azt megértenék? – kérdezett vissza a Megváltó.


– Talán igen. Legalábbis, már eléggé fájnak a térdeim, ahhoz, hogy úgy gondoljam, ez húsbavágó történet lenne nekik is.


– Hát, akkor mesélj nekik Jézusról, a jó diószedőről. Ez sem rosszabb, mint a jó pásztor, vagy a szőlőműves. Ha ezt érti meg a nép, hát mesélj nekik így.


– Nem lesz ez jó, Uram – vakarta meg fejét a remete. – Még azt mondanák, hogy meghamisítom a Szentírást. Jó ember a püspökünk, de nagyon tud haragudni, ha rosszul idézem a Bibliát.


– Hát, mondd meg nekik, hogy én kértem, hogy beszélj az embereknek rólam, mint diószedőről.


– Hát, Uram, nem hinnének nekem. Azt mondanák, megbolondultam. Adnál nekem egy jelet, hogy az emberek lássák, hogy Te küldtél – kérte a remete.


– Ti emberek mindig csak jeleket akartok. Sohasem elég nektek, ha valaki igazat és bölcset beszél, mindig akartok valami bizonyítékot is. Olyanok vagytok, mint a rómaiak, akiknek nem elég a lélek kenyere, cirkuszt is akarnak hozzá.


– Nem akarlak megsérteni, Uram, de te alkottál minket ilyennek…


– Nos, ha jelet akarsz, adok neked jelet – tápászkodott fel Jézus a földről, odalépett a remetéhez és a kezébe nyomott valamit. – Íme!


A remete csodálkozva nézte az ajándékot: egy diószem volt, aminek a héjait egy hajtás, egy zsenge repesztette szét.


– Ez lenne, Uram a bizonyíték?


– Igen. Az élet.


– Hinni fognak nekem?


– Hát, nem tudom… – most Jézus tárta szét a kezét – ha nem hisznek az élet csodájának, ugyan, minek hinnének? – Majd feltápászkodott, és nekiindult.



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


A remete pedig elültette a diót, abból pediglen fa nőt, lombossá terebélyesedett. És aki megpihent az árnyékában, és meghallgatta a Jézusról, a jó diószedőről szóló mesét, mind meg is értette azon példázatot.


És el is hitte, hiszen a dió, amit a fa termett, igencsak finom volt.

Hasonló történetek
5293
Felöltöztették este feketébe a lányt, esküvői díszeket festettek arcára és kezére, felékszerezték, fején a kendőt ezüst pánttal fogták oda, nyakába arany láncot akasztottak, ujjára égköves gyűrűket adtak, derekát arannyal átszőtt övvel díszítették, és lábára selyem szandált húztak. Aztán az asszonyok elénekelték neki a menyasszony dalát...
7232
Fél évig volt az elvonón. Zsolt minden nap meglátogatta. Először csak szakmailag karolta fel, de aztán, ahogy Andrea szépsége, és nyugalma kezdett visszatérni, úgy szerettek egymásba. Mikorra a lányt gyógyultnak nyilvánították, tudták, hogy össze fognak költözni. Andrea vissza sem ment a régi lakásába...
Hozzászólások
AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: