Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
A nők bosszúja, 1. felvonás. történetnek a folytatása.
(Fantázia történet)
A történet a fantázia szüleménye, BDSM és Horror keveréke, de alapvetően a horrorba tartozik....
Lecsúsztam a fal mentén, és széttárt lábakkal csupasz fenekemmel a padlóra ültem. A fejem...
Sziasztok! Ez egy skicc, az első írásom. Szeretnék rá őszinte kritikát kapni! A történetet...
Friss hozzászólások
Dr. Stephen P. St.John: Sok gondolatom volt, de végül...
2024-03-28 20:01
Marthy: Mmm! Lányként os imádós történ...
2024-03-28 16:03
Marthy: Tökéletes ritmusú, nagyon jól...
2024-03-28 15:47
Marthy: Tökéletes ritmusú, nagyon jól...
2024-03-28 15:46
Materdoloroza: Pedig én is vártam a folytatás...
2024-03-27 22:41
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Der Krieg an der Donau III. – Invázió

2006 augusztus 24, 04:50

Megvirradt a hajnal a Newpad-Rémai birodalom felett.
Bogdány aludt. Az erdők aludtak. A lakosok közül kevesen vették komolyan a barbár fenyegetést, az előző napok figyelmeztetései ellenére. A legtöbben ugyanúgy az eszméletlenségbe itták vagy szexelték magukat, mint máskor. Akik előző este nem ütötték ki magukat, azok a Dunaparton horgásztak, vagy elmentek fát vágni az erdőbe. A kihalt főutcán néha végighajtott egy katonákkal teli kocsi a Csódi-vár irányába. A gyalogoshadosztályok csak most kezdtek felsorakozni a határon.
Pontban öt órakor azonban mély, fenyegető zúgás töltött be mindent. Az emberek felriadtak, kitódultak az utcára, és az égre pillantottak, ahonnan a zaj érkezett. Elállt a lélegzetük.
A barbár légierő lecsapott a falura, és húsz percen belül Bogdány pokollá változott. Támadás érte a Polgármesteri Hivatalt, a hajóállomást, a Forgó Éttermet, a Lángossütőt, és számos lakóházat. Stratégiai szempontból ezeknek a célpontoknak nem sok jelentőségük volt – a barbárok agyatlan módon hajtották végre a hadműveletet. Mindazonáltal öt polgári lakos meghalt, és további kilenc megsebesült – de még ezt is el lehetett viselni. A kérdés az volt, amit a faluban senki nem tudott, vajon milyen veszteségek érték a fronton állomásozó csapatokat. Valószínűnek tűnt, hogy az ellenség csapása őket sújtotta leginkább.
A barbár helikopterek és vadászbombázók hat órakor újabb hullámban támadtak, ám ekkor már egy, az Árpád utca sarkán, a kocsma udvarában felállított légelhárító löveg munkába állt, és egy helikoptert le is lőtt. Az újabb támadás kevés eredménnyel járt, csupán a református templomot semmisítette meg.
A fegyvergyárat, és a lőszerraktárt nem érte támadás.
Ám a dolgok hamarosan rosszabbra fordultak.


****

Vezéri főhadiszállás, Dunabogdány


- Tudtam, hogy elfelejtem! – sóhajtott Danton, az egyik legkiválóbb bogdányi tábornok, miközben visszakanyarodott a szobájába. Az ágyra dobta a katonasipkáját, s előhalászta a szekrényből a frontjelentést. Megigazította a kitüntetéseit, fejére csapta a tányérsapkát, s kiandalgott a szobából.
A nap rosszul kezdődött. A barbár légierő kora hajnalban a falut bombázta, minekutána a helyzet roppant zűrzavarossá vált, alig lehetett áttekinteni a helyzetet. A futár jelentette, hogy a barbár csapatok áttörést hajtottak végre a front északi szakaszán, s a déli arcvonalon is átkeltek a Kalicsán. Lelőtték az egyik helikopterüket, s kilőttek két tankot. Perpillanat Dantonnak semmi kedve nem volt a főhadiszállásra menni, de hát ez elkerülhetetlen volt.
Kinyitotta a vezérkari szoba ajtaját, és belépett. Tisztelgés után odalépett a terepasztalhoz.
- Tartok tőle, új helyszínrajzra lesz szükség, rajta Dunabogdány térképével – dörmögte, miközben előhalászta a jelentéseket.
- Annyira rossz a helyzet? – kérdezte Kinizsi, a jelenleg épp tartalékban lévő „A” hadsereg parancsnoka.
- A barbárok áttörtek – mutatott Danton a 11-es úttól északra fekvő frontszakaszra. – A Duna menti szakaszon még aránylag szilárdak az állásaink, de valamivel délebbre, a római őrtorony környékén elérték a Nagy-búzamezők határát. Ha kitörnek a síkságra, csak erős páncéloscsapatok bevetésével fékezhetjük meg őket.

Ebben a pillanatban belépett Vendel, a vezérkari főnök. Kölcsönös szalutálás után Danton bejelentette:
- Tábornagy úr, épp most informáltam a vezérkart a front általános helyzetéről. Kívánja, hogy önnek is beszámoljak?
- Nem, csak hagyja a jelentéseket az asztalon. De mi a helyzet délen?
- Ludovics „Kalicsa” hadserege súlyos vereséget szenvedett, s kénytelen volt visszahúzódni a patak bal partjára, minek folytán a 3. barbár hadsereg egy 30 méter széles hídfőállást foglalt el. Ludovics azt az üzenetet küldte, hogy csapatainak létszáma ötven főre, tankjainak száma nyolcra csökkent. Sürgősen szüksége van egy páncélos hadtestre.
- Remélem tisztában van vele, hogy jelenleg nincsenek említésre méltó páncélostartalékaink, és amik vannak, arra a közeljövőben az északi fronton lesz szükség.
- Tudja, tábornagy úr. De amennyiben a déli front összeomlik, a barbár seregek szabad utat nyernek a síkságra. Ezenkívül elfoglalhatják a Csódi- bányát, talán a várat is, aminek súlyos stratégiai következményei lennének. Valamint nem tudnánk befejezni a bányaút erődítési munkálatait.
- Ezt én is tudom – Vendel gondterheltnek látszott. Kinizsihez fordult: - Kinizsi vezérőrnagy, kinevezem a Dunamelléki hadsereg főparancsnokának!
- Igenis uram!
- Önt pedig, Danton tábornok, a frissen felállított 3. páncéloshadosztály vezetésével bízom meg. Próbálja megakadályozni, hogy a barbár főerők szeptember eleje, a Szarvas-vonal befejezése előtt elérjék a Bánya-hídat!
- Minden tőlem telhetőt megteszek, uram!
- Ön pedig – fordult Vendel Kinizsihez – tartóztassa fel a 8. barbár hadsereg Dunamenti előrenyomulását, s a végsőkig védje a rakodót!
- Igen uram!
- A vezérkari ülést berekesztem.
Ismét szalutálás, majd a teremből való kivonulás következett.
Miután kiléptünk a folyosóra, Vendel intett Dantonnak.
- Jöjjön be, Danton.
Beléptek a terembe, és Danton levette a sapkáját.
- Mint tudja, elesett a római erőd – kezdte Vendel.

Danton bólintott, bár nem tudta, a vezérkari főnök mire akar kilyukadni. Hirtelen az jutott eszembe, pár héttel ezelőtt még együtt kúrtunk meg egy csajt szendvicsbe a lakásán tartott orgiapartin. Most meg itt magáz. Faramuci egy helyzetet állított elénk az élet, az bizonyos.
- Tehát az erődöt védő „B” hadseregnek a hónap elején 120 embere, három helikoptere, tíz ágyúja és 15 harckocsija volt – mostanra 35 katona, két ágyú és öt tank maradt. A hadsereg parancsnoka ma hajnalban egy légitámadás során elhunyt. A hadsereget feloszlattam.
- Értem, uram – mondta Danton zavartan.
- Nézze, ön megkapta a 3. páncéloshadosztályt, a legjobban felszerelt alakulatunkat. 52 harckocsi, 32 légvédelmi üteg, 20 löveg, 25 páncéltörő ágyú, 8 helikopter és 150 kiváló harcos tartozik az állományába.
Danton megdöbbent. Nem számolt vele, hogy ekkora erő lesz a vezetése alatt.
- De a maga előtt álló feladat is roppant nehéz. Az ellenség kétszeres fölényben van. Nem várom magától, hogy legyőzze az ellenséget, de tartóztassa fel úgy két hétig. Rendben?
- Fel fogom tartóztatni, uram!
Kezet rázott a tábornokkal, majd szalutált. Danton kilépett a teremből, és visszavonult a szobájába. Mivel érdemelte ki a bizalmat? Lényegtelen. Ám a rá bízott hadműveleti terep két kilométer hosszú, s közel egy kilométer széles. Teljesen sík, búza és kukoricatáblák borítják. Semmi sem véd meg itt az ellenség tüzétől, s csak tankokkal lehet küzdeni. A frontvonalba kellett mennie, s ez nem tűnt valami kellemes gondolatnak. Nyár lévén, iszonyatos volt ott a forróság, legalább ötven fok a napon. Az egész területen mindössze egyetlen fás liget volt, az is másfél kilométerrel az arcvonal mögött. Az órájára pillantott. Kilenc óra volt. Ideje felkeresnie a csapatait.

***

Danton Kilépett a főhadiszállás Kossuth Lajos utcai épületéből, s beszállt a parancsnoki kocsijába. A segédtisztje elfuvarozta a Szarvas-vonalhoz, amely egy hosszú erődítményrendszer volt. Itt állomásozott a hadsereg, katonás rendben felvonulva. Minden tank le volt takarva a bogdányi zászlóval, hogy a légierő könnyedén felismerhesse. A helikopterek általában a focipályát használták leszállásra, itt volt a légierő főhadiszállása is.
A főúton épp most gördült végig nagy robajjal egy Technor harckocsi – valószínűleg vett már részt ütközetben, mivel a hátsó része eléggé horpadt volt. A Technor típusból mindeddig kb. harminc darab épült, a bogdányi páncéloserők technikaileg legkiforrottabb egységei voltak.
Danton a katonáihoz fordult, s rövid beszéd után beszállt a parancsnoki páncélosába.
A tankban iszonyatos hőség volt, de ezt hamar megszokta. Kiült a torony tetejére, s távcsövel kémlelte a végtelen pusztaságot. Ekkor észrevette, hogy három helikopter közelít feléjük.
- Barbár helikopterek kelet felől! – kiáltotta. A harckocsiparancsnok leadta az üzenetet a légvédelmi ütegnek.

A helikopterek lőtávolságba kerültek. Az egyik épp felettük oldotta ki a bombáit.
Danton épp a toronyban tartózkodott, s most villámgyorsan ugrott ki a tankból. Mintegy tíz méterre jutott, mikor látta, hogy a harckocsi legénysége is fejvesztve menekül. Ekkor óriási robbanást hallott, és megfordult. A Technor lángolt, s körülötte a széttépett tankparancsnok teteme feküdt. Ketten megsebesültek, s a tábornokon kívül egy ember sértetlen maradt.
- A francba – nyögött fel.
A helikopterek megfordultak. Danton ekkor látta, hogy az egyik géppuskás eltalálta az egyik vezetőjét. A gép bukdácsolni kezdett, majd mintegy kétszáz méterre a ligetben zuhant le nagy robbanással.
- Gyerünk! – kiáltotta a tábornok. – Tovább kell mennünk.
A ligetben volt egy benzintöltő állomás, valamint egy kút, Danton azért intett a feldübörgő páncélosoknak, hogy arra vegyék az irányt. A tüzet eloltották, s mikor odaért, azt kiáltozták felé:
- Vissza, mindjárt robban!
A tankok villámgyorsan tolatni kezdtek, minél messzebbre a ligettől. Danton gyorsan bebújt az egyik tank kabinjába, és hallotta az óriási robbanást. Húsz másodperc múlva kijött, és látta, hogy a benzinkút felrobbant.

Tíz óra volt, mire a páncélososzlop végre elindulhatott a frontra. Mikor Danton megérkezett, látta, hogy katasztrofális a helyzet. Egy tőle nem messze lévő tank találatot kapott, és lángolni kezdett. Legénysége lángba borultan, üvöltve mászott ki a tornyából.
Látta, öt barbár tank közelít feléjük, és folyamatosan lövi a bogdányiak állásait. Odarohant az egyik páncéltörő ágyúhoz, és saját maga célozta be az egyiket. Nem talált. Egy géppuskasorozat után Danton halottnak tetette magát, mire a tank maga mögött hagyta. Ekkor fogott egy Molotov-koktélt, és behajította a harckocsi nyitott tetején. A páncélos belsejében mindenki meghalt, és a tank harcképtelenné vált.
Beugrott az egyik kiskocsiba, és az arcvonal másik szakaszára hajtott. Két kilőtt Marco harckocsi hevert a búzaföldön, és a barbár páncéloserők kíméletlenül törtek előre. Öt barbár helikopter érkezett, s bombazáport zúdított állásaikra, minek folytán elpusztult három tank, öt ágyú és meghalt tíz ember.
Délben – elkeseredett harcok után – Danton jelentette a főhadiszállásnak, hogy elveszett 24 harckocsi, 14 ágyú, meghalt 24 ember és harmincan megsebesültek. A bogdányiak elpusztítottak másfélszer ennyi ellenséget, de képtelenek voltak tartani az állásaikat. Danton úgy becsülte, hadseregével szemben 15 helikopter, 80 tank, 300 ember és 150 ágyú áll. Így – jelentette – lehetséges, hogy nem csak hogy két hétig, de estig sem lehet feltartóztatni a barbárokat.

Miután végzett a rádión tett jelentéssel, újból áttekintette a helyzetet, amely nem volt túl rózsás. Váratlanul 10 barbár helikopter csapott le páncélosokra, amelyek közül 5 elpusztult. Nem maradt más választás, mint a mielőbbi visszavonulás. A barbár offenzíva a front teljes hosszában kibontakozott. Mind Ludovics nyugati, mind Liebhardt keleti frontja összeomlott. Este a támadásunk ugyanolyan erővel folytatódott, mint nappal. Danton végül arra kényszerült, hogy intenzív légi támogatás – 15 helikopter és 7 kiöregedett repülőgép fedezésében – mintegy 800 méterrel visszavonja az arcvonalat. Tudta, elég rosszul kezdődik vezetői pályafutása, de fel kellett keresnie a főhadiszállást.


***

Danton éjjel fél egykor érkezett Vendel bázisára, és megtette a jelentését:
- Az arcvonalam összeroppant. Páncéloscsapataim túlnyomórészt megsemmisültek, csapataim tagjai közül 29-en meghaltak. 70-en megsebesültek. Tüzérségem kezd kifogyni a lőszerből, katonáim egy percet sem pihentek tegnap reggel óta, s nem is remélhetjük, hogy pihenőhöz jutnak. Légi felderítésünk szerint a velünk szembenálló erő ötszöröse a miénknek. Ennek fényében remélem megérti, hogy távolról sem tudom tartani az előreirányzott két hetet.
- Ne szépítsük a helyzetet! Reggelre a barbárok elérhetik a Szarvas-vonalat. Hol áll most a front?
- Heves harcok folynak a liget birtoklásáért, uram.
- Figyeljen Danton. Kinizsi seregcsoportját bekerítették. Az ön frontján koncentrálódó barbár offenzíva előretörése elvágta visszavonulását. 25 tank, 30 ágyú, kilencven ember plusz Kinizsi rekedt a katlanban.

Vendel kis szünetet tartott.
- Nézze, a középső fronton ön már nem sokat tehet. Úgy hallottam, van tengerésztiszti kiképzése.
- Tengernagy voltam békeidőben.
- Szeretném önt kinevezni a birodalmi flotta admirálisának. A flottilla állományába 3 monitor, 5 őrnaszád és 10 páncélozott motorcsónak tartozik. Ez esetben a légi támogatást sem fogja nélkülözni – sikerült ugyanis beszereznünk húsz régi repülőgépet, s ezek mellé kap nyolc helikoptert is. Feladata: zúzza szét az ellenséges blokádot, melyet hét ellenséges monitor és három őrnaszád lát el.
- Uram… ezek az egységek csaknem kétszeres tűzerőt képviselnek a mi flottánkkal szemben.
- Nem egészen. Sikerült ugyanis megszerezni hajóik tervét. Harci repülőgépeinkkel rá kell repülni az ellenséges hajókra, és egy érzékeny ponton őket ért találat megsemmisítő lehet. De erről a tengerészek majd bővebben beszámolnak önnek. Kap két teherhajót a flottához, darukkal felszerelve. Igyekezzen evakuálni a legénységet, és a nehézfegyverzet lehető legnagyobb részét, kinizsivel együtt.
- Igen uram! És ki kapja meg a hadseregem vezetői tisztjét?
- Erdész vezérezredes lesz a parancsnok, s a 7. páncéloshadosztály ezentúl a Szarvas-vonal védelmére rendezkedik be.
Danton Leverten távozott a főhadiszállásról. Lemondott arról, hogy meglátogassa az arcvonalat. Inkább visszamegy a lakosztályába, gondolta. Ahogy belépett, mindjárt ledőlt az ágyra, majd mély álomba merült.
Folytatások
2630
A monitor húsz perccel később elindult. Mikor elérték a rakodót, távcsőt fogott a kezébe, és a parancsnoki hídról kémlelte a terepet. A rakodóról épp akkor zuhant be egy katona a vízbe. A barbár csapatok könnyű tankjaik védelme alatt rohamozták a töltést. A bogdányi csapatok a rakodó legmagasabb pontján egy ágyút állítottak fel, és innen egymás után lőtték ki a barbár páncélosokat. Mindenütt óriási füstoszlopok emelkedtek a magasba. Úgy tűnt azonban, a katlan körül minden csendes...
2578
Végül Gergőke már ájultan hevert a hajópadlón, és Schifferer egyre lanyhuló indulattal rugdosta. Végül feladta. Az órájára pillantott. Már hajnali egy óra volt. Négy órája maradt a légierő bevetéséig. Mit tegyen? Kérje a hadművelet elhalasztását? Lehetetlen. Nagy Herold elevenen megnyúzná...
Előző részek
3085
2006 januárjában egy razzia során begyűjtötték a legszebb kisoroszi lányokat, és a barbár kán udvarába internálták őket, ahol Nagy Herold ágyasai lettek. Mikor ezt Simon császár megtudta, dühödt proklamációt tett közzé, hogy „teljes mértékben elítéli” a történteket, Schifferert, Nagy Heroldot, és az egész primitív szigeti tahó csordát, amiért így viselkednek a nőkkel...
3059
A helyzet ennek ellenére válságos maradt. A minisztertanács úgy döntött, nem választanak újabb Newpad-Rémai császárt, ehelyett kormányzót választottak Schwiebus Konrád személyében. Ez az ambiciózus, 24 éves fiatalember rendkívül gyorsan meghozott néhány alapvető döntést. Mivel a határon már gyülekeztek a barbár csapatok, így úgy döntött, ideiglenesen a hadsereg kezébe teszi le a hatalmat....
Hasonló történetek
2651
Nem is tudom, ti szeretitek a romantikát?
3870
De ha tényleg szeret? Megvár. És megvárom. Megvárjuk egymást, addig a pillanatig, amíg elveszünk egymás tekintetében. És amikor, - mint mikor elalszunk, és ébredünk, hogy a kiesett álmok mikor is jöttek, - megcsókoljuk egymást. Az lesz a szerelem. Mikor csak odahajolok, és egy apró csókot pihegek az ajkaira. Mikor átkarolom, és kiráz a hideg, mikor megremeg a kezem. És nem érdekel, hogy izzad a tenyerem, hogy a hajam kócos, hogy őt is rázza a hideg...
Hozzászólások
Mellesleg ·
Mellesleg mi a véleményetek erről a történetről?

Dhomen ·
Nem tudtam melyik epizódhoz lenne a legpraktikusabb írni, így eltekintettem eme kérdés továbbgondolásától. Csak le szeretném írni hogy nekem (mint történelmi érdeklődésű egyénnek) milyen nagy élményt nyújtottak az eddig elolvasott Krieg der Donau epizódok, izgalmas történetükkel és eseményeikkel, igazi valósághű II.vh feelinges leírásaikkal, és roppant szellemes alapötletével, szatirikusan átültetve a jelenbe. Mindezekért csupán gratulálni szeretnék Burgonyának.
BURGONYA ·
NA, FAJA, ÉN ASZITTEM EZT SENKI NEM OLVASDTA EL! :angry:

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: