Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
kaliban: Ez nagyon jó lett! Gratulálok!
2024-04-24 16:25
kaliban: A sztori jó, megért volna egy...
2024-04-24 16:00
kaliban: Továbbra is tetszik! Várom a f...
2024-04-24 13:37
laci78: nem semmi továbbra sem! Reméle...
2024-04-23 17:20
CRonaldo: Nagyon jó ez a story! Nekem te...
2024-04-23 12:09
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

A róka és a holló – a plagizált változat

Az erdő szélén egy tölgyfa legalsó ágán egy holló ült. Nem szokott ennyire nyílt helyen megjelenni, igyekezett láthatatlan maradni, amennyire csak lehet, de most itt volt, az erdő állatai szeme láttára. Az ok, amely miatt kivételt tett, a szájában sárgállott: egy hatalmas, nagyjából félkilós sajtdarab. Akkora volt, hogy alig bírta elcipelni idáig a szomszédos parasztházból, ereje fogytán volt, nem tudott már csak úgy fellibbenni vele a fa tetejére, ahol védve érezte volna magát.
Kevesen tudják, de a holló a világ egyik legokosabb madara. Mérlegelni kezdte hát a lehetőségeket: megeszi itt lent a nagy részét, a maradékot meg felvigye? Nem, az túl kockázatos, közben előkerül a többi állat, és megkívánják, aztán amilyen alacsonyan van, még megfosztják. Agytekervényei nevüknek eleget téve hevesen tekeregtek, s a végén arra jutott, hogy éles csőrével több részre vágja a csemegét, majd darabonként valami lombosabb, védettebb helyre viszi. Letette hát egy vastag ágra, és épp nekilátott volna a vagdalkozásnak, mikor mézes-mázas, jól ismert hangot hallott odalentről:
- Ejnye, cimbora, hát engem nem akarsz megkínálni? Úgy is nagy az a sajt neked, látom, hogy nem bírsz vele. Hadd enyhítsek a terheden.
A holló hirtelen ijedségében azonnal újra a szájába vette az ínyencséget, majd óvatosan lepislantott: persze, hogy az a ravaszdi róka szólította meg, mindig itt ólálkodik a környéken. Óvatosan, nehogy a sajt kiessen a szájából, megrázta a fejét, hogy nem, ő most nem óhajt jótékonykodni.
- Hát miféle modor ez - kérdezte a róka, ravaszt mosollyal az arcán - még csak nem is köszönsz, nem is üdvözölsz?
A holló azonban már majd' negyven éves volt, jól ismerte a mesét, amelyben ugyanily módon rászedték valami múltbéli fajtársát. Nem reagált, csak lenézően tekintett a kérdezőre. Máshogy persze nem is nézhetett volna rá, mivel róka koma lent volt, ő pedig fent.
- Ó, látom bölcs madár vagy, nem hiába beszélik ezt az erdőben. Olvastad a rég történt sztorit, igaz? Akkor bizonyára nem tudlak rászedni, hisz ismered. De biztos sokat tudsz a világról, a természetről, a tudományokról.
A holló hezitált. Nem látta a csapdát, pedig kereste. Végül bólintott.
- Akkor hát mennyi háromszor három? - kérdezte érdeklődve a ravaszdi.
A holló már nyitotta volna a száját, mert gyenge pontja valóban a bölcsessége, és a hiúsága volt. Tudta a választ, de az utolsó pillanatban megint szorosra zárta erős csőreit, és csak némán nézte vörös bundás ellenfelét. Azon tűnődött, talán most is felszeletelhetné a sajtot, ő úgy sem ér fel idáig, de rájött, hogy a darabok lepotyoghatnak, így nem maradt más választása, ülnie kellett, és várnia, elviselnie a csábítást.
- Látom a pletykák az éles eszedről tévesek - csóválta a fejét a róka - nézzünk hát valami mást: mi Franciaország fővárosa?
A holló természetesen ismét csak tudta a választ, pláne, hogy az általa ismert mesét, melyben a róka ellopta a sajtot, La Fontaine írta, akit a párizsi Père-Lachaise temetőben temettek el. Különös véletlen, de a holló nem hitt a véletlenekben, tudta, hogy a kérdés kétoldalúsága szándékos volt. De ellenállt a csábításnak.
- Hejjj, de szűkszavú ma valaki... azért feltennék még egy kérdést, ha már a matematika és a földrajz tudományágában nem vagy jártas: mi a sebesség jele, és képlete?
A holló erre a kérdésre valóban nem tudta a választ, így nem volt nehéz ismét csöndben maradnia.
- Már sejtem, hogy nem kapok ebből a nemes csemegéből, de azért még egy kérdésem volna: ha már a tudományok terén így kudarcot vallottál, lássunk valami művészetet. Ilyen szép madárhoz szép hang dukál, lássuk hát, el tudod-e énekelni valamelyik népdalunkat.
A holló felháborodott, hisz tudta, hogy ugyanezzel a kérdéssel vesztette el társa évszázadokkal ezelőtt a maga sajtját. Eddig még csak-csak elment, amivel ravasz ellenfele próbálkozott, legalább volt bennük némi eredetiség, némi ötlet, amit becsült. Ez azonban, hogy ellopja a nagy francia író által megformált róka utolsó, sikeres ötletét, több fantáziadús kérdés után, már túlment minden határon.
- Plágium! – károgta teli torokból, mire a finom sajt kiesett a szájából, és egyenesen a ravaszdi lábai elé gurult.
Hasonló történetek
4668
Ismered azt az érzést, amikor rájössz, hogy valaki, valami iszonyúan hiányzik, és nem teljes az életed, mert nem kaphatod meg azt, amire istenigazából vágysz, nem kaphatod meg azt, amitől boldog lehetnél, kis morzsákra futja csak, de ez nem elég, mert a vagy szélviharként tombol benned?
5555
Csöngettek!
Kinéztem az ablakon és látom, hogy a fényes nyúlványokkal érkező ismerősöm ott ácsorog az ajtó előtt gúnyos mosollyal a szája szegletén. Mit tehetnék, beengedem és hagyom, hogy megtegye, amiért jött. Az ajtó kinyílik és belép rajta Ő...
Hozzászólások
További hozzászólások »
szerenella ·
Nekem se tetszett, utánézés lebutítva. :innocent:

otto64 ·
Egyre nagyobb lehetőségek állnak előtted. Jó koncepció, talán ha sok ilyet írsz, magad is el tudod dönteni jó-e, vagy sem.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: