Régen voltak nagy hősök: hadvezérek, felfedezők, tudósok, lovagok stb... Szerintetek ma ki a hős? Ki számít annak? Előre leíroma rossz válaszokat, amiket persze ettől még sokan fognak írni: Én, te, anyám mert megszült, Jézus, Superman, Pókember, Batman, és az Igazság ligája bármely tag, illetve bármilyen tv, képregény, magazin képzelt hősét! Ezt csak azért kérdem, mert ha észreveszitek az egész színház, a dráma, a Tv, a Filmek azt keresik, hogy hová lettek a nagyok, egyszóval Hős kerestetik!
Apám is hős volt, amikor azt mondta a vacsorára, hogy nincs étvágya és szétosztotta a részét. Napok múlva jöttem rá, hogy látta a gyerekeit, milyen jó étvággyal esszük a kis adagot.
Szerintem, aki csecsemővel a karjaiban képes kilépni egy rossz házasságból, és új életet kezdeni lakás, anyagi háttér nélkül, mindenképp hős.
Apám is hős volt, amikor azt mondta a vacsorára, hogy nincs étvágya és szétosztotta a részét. Napok múlva jöttem rá, hogy látta a gyerekeit, milyen jó étvággyal esszük a kis adagot.
Nekem az a hős, aki saját testi-lelki szükségletét háttérbe szorítva tesz valamit valakiért, pl. fogyatékos gyermeket gondoz, és kitart mellette bármi áron. De minden olyan tett hősies, amit látva elgondolkodunk: mi képesk lennénk-e rá? -és nem tudjuk, vagy inkább nemlegesnek tűnik így távolból a válasz.
Szerintem, aki csecsemővel a karjaiban képes kilépni egy rossz házasságból, és új életet kezdeni lakás, anyagi háttér nélkül, mindenképp hős.
Nekem az a hős, aki saját testi-lelki szükségletét háttérbe szorítva tesz valamit valakiért, pl. fogyatékos gyermeket gondoz, és kitart mellette bármi áron. De minden olyan tett hősies, amit látva elgondolkodunk: mi képesk lennénk-e rá? -és nem tudjuk, vagy inkább nemlegesnek tűnik így távolból a válasz.
Hogy ki a hős? Hmmm…
Anno azok voltak, akiket az adott uralkodóknak szolgáló történetírók feljegyeztek. Pl. a törökök szemében Dugovics Titusz biztos nem volt az.
Most pedig úgy vélem, akiket mi annak tekintünk. Pl. a Sármelléken lakó Merész Ákos, aki képes volt megfogni a lakásban rohangáló egeret, s ezért felesége Mancika a nyakába ugrott. „Te kis hősöm!”
Szerintem Te is félreértettél, sőt... itt még komoly indulatokat is felfedezni véltem. SZE LA Ví.
Föleg, ahogy észrevettem, nem mártírságról, hanem egyebekről...
Mellesleg a szmoking is Black&White.:)
Csak, hogy tudd a 2. pont teljesen kimeríti a paradoxont.
A mindennapi hősőkben teljes mértékben...
Azért bízom a kőhajigálok könyörületében.
Nincsenek indulatok, csupán beszélgetek egy értelmes emberrel.
Bár visszaolvastam lehet tényleg annak tűnhetett.
Ne ásítozz a másikban, Te már válaszoltál arra a kérdésre, de mások vélemlnyére is kíváncsi vagyok hátha megértek valamit.